nieuws

Nieuwe broedplek voor Rotterdamse ondernemers

ROTTERDAM - Rotterdam heeft er een nieuwe broedplaats bij voor jonge ondernemers. In Kralingen is een oude villa omgebouwd tot kantoor. Minstens tien beginnende bedrijven kunnen vanuit deze plek hun wereldwijde ambities waarmaken.

Niels van Deuren is 25 jaar. Een paar jaar geleden begon hij een onlineplatform waar internationale studenten kamers kunnen huren. Inmiddels heeft hij vijftien man personeel in dienst. Ze werken allemaal vanuit zijn studentenwoning.

Inspireren

“Mijn huis wordt iets te krap”, zegt Niels met een glimlach. “Gelukkig gaan we dinsdag verhuizen. In de kantoorvilla komen meer beginnende bedrijven. We kunnen van elkaar leren. We kunnen elkaar inspireren. Ik ben benieuwd naar de visie van andere ondernemers. Hoe sturen ze hun sales afdeling aan? En hoe begeleiden ze stagiairs?
Topondernemers
De Erasmus Centre for Entrepreneurship is verantwoordelijk voor de selectie van de bedrijven. En dat is niet hun enige taak. “We gaan de jonge ondernemers een programma aanbieden om ze te ondersteunen. Zo gaan we ze koppelen aan topondernemers die ze bruikbare tips kunnen geven.”
“Wij willen de wereld veroveren. Dit is een prachtige stap”, vervolgt Niels. “Eerst hier vanuit deze villa in Rotterdam, maar later vanuit een mooi kantoor in Rio de Janeiro.”