nieuws

Vogels tellen

boomklever
boomklever
ROTTERDAM - 18 januari in Chris Natuurlijk: boomklevers, mussen en andere vogels tellen in de tuin, groene halsbandparkieten tellen in de stad, aftellen naar het 43ste filmfestival Rotterdam en een restaurant in een treinstel. foto: Luc Hoogenstein
In de stadstuin van Eric Douma achter het Centraal Station in Rotterdam komen boomklevers, spechten en zelfs een sperwer buurten. Laten de vogels zich ook zien met de Tuinvogeltelling op 18 en 19 januari? Chris Natuurlijk speurt samen met Luc Hoogenstein van Vogelbescherming de tuin af, op zoek naar bijzondere tuingasten.
In Rotterrdam-Overschie komen iedere avond honderden halsbandparkieten overnachten. In het weekend van 18 en 19 januari is een landelijke slaapplaatstelling van deze exotische, groene vogels. André de Baerdemaeker van Bureau Stadsnatuur Rotterdam gaat tellen en komt hier in Chris Natuurlijk over vertellen.
En is het werkelijk de schuld van een vos dat er in de buurt van het Rotterdamse Zuiderpark kippen en konijnen verdwijnen? Camerabeelden kunnen de vos beschuldigen of vrijpleiten In het kader van het onderzoek naar de stadsvos, heeft Bureau Stadsnatuur Rotterdam een cameraval geplaatst. André de Baerdemaeker vertelt in Chris Natuurlijk meer.
Op een stukje braakliggend terrein in de Rotterdamse Agniesebuurt komt een oude treinwagon te staan. In Chris Natuurlijk vertellen de initiatiefnemers van onder meer Nu Hier over de plannen om een restaurant te maken in het oude treinstel.
Met Mieke van der Linden aftellen naar het 43ste International Filmfestival Rotterdam dat van 22 januari tot 2 februari wordt gehouden;

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.