nieuws

Rotterdammer schaatst in Oostenrijk voor goed doel

ROTTERDAM - De Rotterdamse groenteboer Marco Vreugdenhil uit de Karel Doormanstraat gaat met 128 kandidaten van de skate4air-organisatie op het 200 kilometer-parcours van de Oostenrijkse Weissensee geld bijeen schaatsen voor het goede CF-Taaislijmziekte onderzoeksdoel.
Taaislijmziekte is een gen-afwijking/long-aandoening waar je nu nog rond je veertigste aan dood gaat. Met nieuwe baanbrekende technieken die nu ontwikkeld worden, zijn en longtransplantaties is de levensverwachtingen van de patiënten aanzienlijk op te rekken.
Marco's vrouw is een kleine twee jaar geleden overleden aan de ziekte. Het laatste cadeautjes wat Marco haar kreeg was een paar schaatsen en daar is hij nu heel fanatiek op aan het rondrijden en glijden om zoveel mogelijk onderzoeksgeld bijeen vergaard gegenereerd te krijgen.
27 januari vertrekt het Skate4Air-gezelschap naar de Oostenrijkse Weissensee om voor 750 euro p.p. op de 31ste aan de meet te staan. Om hem te sponsoren zijn er ook cakes gebakken die voor 4 euro stuk gekocht kunnen.