nieuws

Duiven worden nog steeds vergast in Rotterdam

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam pakt de overlast van duiven verkeerd aan. Dat zegt Rinus Hitzert van de Dierenbescherming. Plannen voor een oplossing van de Dierenbescherming liggen op de plank, maar de gemeente zou er al lange tijd niets mee doen.
Volgens de Dierenbescherming worden er jaarlijks in opdracht van ondernemers in de binnenstad 10.000 tot 20.000 duiven vergast. De vogels zouden teveel overlast veroorzaken voor het winkelend publiek.
De Dierenbescherming stelde vier jaar geleden voor een duiventil te plaatsen in het centrum. De eieren van de duiven kunnen dan makkelijk geschud worden. Uit geschudde eieren komen normaalgesproken geen kuikentjes, waardoor de duivenpopulatie onder controle blijft.
Rotterdam zegt zelf wel gestopt te zijn met het vergassen van duiven om het aantal vogels te beperken. De gemeente overlegt met de ondernemers om snel tot een oplossing te komen. Ook het idee van de duiventil wordt besproken. GroenLinks wil dat wethouder Van Huffelen de duiventillen nog voor de lente plaatst.