nieuws

AZ-trainer Advocaat adviseert Koeman

ROTTERDAM - AZ-trainer Dick Advocaat heeft een adviserend gesprek gevoerd met Ronald Koeman, wiens contract bij Feyenoord na dit seizoen afloopt. Beide trainers kwamen elkaar tegen in Spanje, waar zowel Feyenoord als AZ op trainingskamp waren.

‘Wij moeten nog even praten over het Nederlands elftal,’ zegt Advocaat duidelijk hoorbaar langs de rand van het trainingsveld. De twee trainers praten vervolgens een minuut of tien met elkaar, een gesprek waarin Advocaat onder andere het advies aan Koeman geeft om de komende twee jaar een buitenlandse club te gaan trainen.
Koeman is nog altijd verbolgen over het feit dat hij via-via benaderd is om na dit seizoen assistent-bondscoach te worden van het Nederlands elftal, terwijl hij recent ook rechtstreeks contact heeft gehad met Guus Hiddink. De trainer van Feyenoord bevestigt aan RTV Rijnmond dat er een gesprek heeft plaatsgevonden met Advocaat, maar hij wil niet ingaan op de exacte inhoud.
Advocaat en Koeman kennen elkaar goed vanwege het WK 1994, toen Dick Advocaat bondscoach van het Nederlands eftal was en Ronald Koeman één van de dragende spelers in Oranje.