nieuws

Oude vrouw bont en blauw geslagen bij overval

ROTTERDAM - In Rotterdam-IJsselmonde is woensdagmorgen een 82-jarige vrouw mishandeld bij een brute overval. Volgens de politie is het slachtoffer door twee jonge mannen bont en blauw geslagen.
De overvallers drongen 's morgens rond half negen uur de flat aan de Dadeltuin binnen. Zij zouden zich hebben voorgedaan als hulp van de thuiszorg. Eenmaal binnen wilden ze van de vrouw weten waar ze waardevolle spullen had liggen.

Zwaar mishandeld

Om antwoord te krijgen hebben de daders is de vrouw zwaar mishandeld. Volgens omwonenden is zij daarbij ook vastgebonden. Daarna gingen de twee er met een geldbedrag en waardevolle spullen vandoor.
Toen later de echte thuiszorgmedewerkster arriveerde, werd er niet open gedaan. De politie forveerde de deur en vond de gewonde vrouw. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze de nacht moet doorbrengen.

'Hufterige daad'

De politie spreekt van een 'hufterige daad' en is op zoek naar de twee overvallers. Het gaat om twee donkere mannen, van ongeveer 17 jaar oud met donkere kleding. Getuigen hebben gemeld dat er een opvallend verschil in lengte tussen de twee mannen was: een was circa 1,80 meter en de andere 1,60 meter. De een droeg een donkere rugzak met een opvallend gekleurd koord er in en een van hen had volgens de politie een opvallend metallic plaatje op borsthoogte.