nieuws

PvdA'ers stappen uit 'rommelige' fractie IJsselmonde

PVDA
PVDA
ROTTERDAM - Twee leden zijn uit de fractie van de PvdA in de deelgemeente IJsselmonde gestapt. Henk Sterkman en Necat Kaya zijn de onenigheid in de fractie zat. Daarnaast werd het duo op een onverkiesbare plaats voor de verkiezingen in maart gezet.
Volgens Henk Sterkman is het sinds de verkiezingen in 2010 een rommeltje geweest. Hij hekelt vooral de rol van fractievoorzitter At Polhuis. Die zou voor weinig eenheid in het team hebben gezorgd. Kaya onderschrijft die mening.
Polhuis zegt in een reactie zich niet te herkennen in de visie van de Sterkman en Kaya. De samenstelling van de kieslijst zou via een commissie buiten de fractievoorzitter om zijn gegaan. ''Het was ook bekend dat mensen na twaalf jaar niet hoog op de lijst zouden komen.''
Sterkman en Kaya gaan tot 19 maart onder eigen naam verder. Kaya is nog beschikbaar voor de gebiedscommissie. Hij werd na het bekend maken van zijn beslissing eind december per mail door Polhuis uit de fractie gezet. Een maatregel die juridisch niet was onderbouwd.
Sterkman, die zijn lidmaatschap van de PvdA opzegde, zegt alle tijd te steken in zijn functie als bondsbestuurder van FNV Kiem.