nieuws

Dordtse huisjesmelker mogelijk crimineel

ROTTERDAM - De Dordtse huisjesmelker Mustafa Karasahin zou zich schuldig gemaakt hebben aan belastingontduiking en het voeren van een onduidelijke administratie. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank.
De rechter oordeelt dat de gemeente Dordrecht hem daarom terecht een vergunning voor een theehuis geweigerd heeft, omdat er gevaar bestaat voor witwassen. Ook blijkt dat er illegaal gegokt werd in één van zijn panden. Karasahin ontkent betrokken te zijn bij criminele activiteiten en benadrukt dat hij daar ook nooit voor veroordeeld is.
Er is uitspraak gedaan in 23 zaken, waarbij Karasahin volgens de rechtbank in drie gevallen misbruik van recht heeft gemaakt. Hij verloor op één na alle zaken, maar zegt niet op te houden met zijn strijd tegen de gemeente Dordrecht. Hij schreef al meer dat drieduizend brieven en spande honderden zaken aan.
De rechtbank bepaalde dat de man de gemeente nog maximaal tien brieven per maand mag schrijven, maar daar tegen ging hij in beroep. Eind januari doet het Gerechtshof in Den Haag daarover uitspraak.