nieuws

Wraking moordzaak Emmastraat afgewezen

STOCK_-_rechtbank_vonnis_hamer
STOCK_-_rechtbank_vonnis_hamer
ROTTERDAM - De wraking van de Rotterdamse rechtbank, in het onderzoek naar de moord in de Vlaardingse Emmastraat, is afgewezen. De advocaat van de vrouwelijke verdachte had gevraagd om de rechters te vervangen, omdat zij vooringenomen zouden zijn.
De zaak draait om een moord in februari van dit jaar in de Emmastraat. Verdachte Semra K. heeft bekend dat zij daar haar minnaar heeft doodgeschoten. Volgens de vrouw deed zij dat in opdracht van haar man, Mahmut B.

Tussenvonnis

Justitie had tegen de vrouw 10 jaar cel en tegen de man 18 jaar cel geëist. De rechter kwam in december nog niet met een vonnis, omdat zij eerst nader onderzoek wilde naar de geestestoestand van Semra K.
In het tussenvonnis had de rechter ook twijfels uitgeproken aan de geloofwaardigheid van de verklaringen van de vrouw. Voor advocate H. Yilmaz-Altindag was dat reden een wrakingsverzoek in te dienen: de rechters zouden nu al een oordeel over haar cliënte hebben gegeven, terwijl het onderzoek nog loopt.

Wraking afgewezen

Een speciale wrakingskamer van de Rotterdamse rechtbank heeft het verzoek afgewezen. De rechters hebben slechts twijfels geuit, maar dat is nog geen definitief oordeel. Het nadere onderzoek kan tot nieuwe inzichten leiden.
Als de wraking was toegewezen, dan had de zaak met nieuwe rechters moeten worden overgedaan. Nu gaat het onderzoek gewoon door en zal Semra K. naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht worden gestuurd.
Daar wordt bekeken of de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van de moord. Als dat het geval is, dan bestaat de mogelijkheid om de verdachte geen straf te geven.