nieuws

IJsselmonders vrezen overlast van feestlocatie

ROTTERDAM - Bewoners van deelgemeente IJsselmonde zijn bang voor overlast. De nu nog leegstaande zalen in parkeergarage Veranda worden omgebouwd tot feestlocatie. De moeten plaats bieden aan meer dan duizend feestvierders, en de bewoners zijn bang voor herrie.
De twee ruimtes in de parkeergarage waren oorspronkelijk bedoeld voor horeca, niet voor een grote feestzaal. Maar omdat er in Rotterdam een tekort is aan feestlocaties van deze grootte, lijkt dit wethouder Karakus een goede oplossing. "Nu moeten mensen vaak uitwijken naar Rijswijk of Den Haag, dat is jammer. Deze zalen staan leeg en het is een goede locatie."
Ook vechtpartijen
Op de Veranda, zoals het gebied rondom de parkeergarage heet, staan een tiental flatgebouwen. De bewoners zijn bang voor geluidsoverlast. "En ik verwacht ook vechtpartijen", zegt omwonende Helmrich Rigter.
Wethouder Karakus denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen. "Er zal sowieso geen parkeeroverlast zijn in zo'n grote garage. Ook het voorkomen van geluidsoverlast is een belangrijke randvoorwaarde die wij aan de exploitant stellen."
'Bewoners kunnen wat krijgen'
Toch stelt de wethouder hiermee Rigter niet gerust. "Ik geloof helemaal niks van wat Karakus zegt. Het gaat om een parkeergarage die nu leeg staat en geld kost. Die parkeergarage moet geld opleveren, daar gaat het hem om. En de bewoners, die kunnen wat krijgen."