nieuws

Berkelse basisschool met sluiting bedreigd

basisschool
basisschool
ROTTERDAM - In Berkel en Rodenrijs wordt een school met sluiting bedreigd. Het gaat om basisschool De Kleine Kapitein, die onderwijs geeft volgens het principe 'Levensecht leren'. Leerlingen hoeven er niet alleen droge leerstof te stampen, maar leren ook van praktijksituaties en workshops.
De school is nu vijf jaar open. De school moet aan de eis voldoen dat er 250 leerlingen op de school zitten. Dat zijn er nu ruim 140. Als er voor 1 februari geen oplossing is, volgt sluiting.
De schoolleiding was in gesprek over een fusie met andere scholen, maar dat heeft niets opgeleverd. De school legt de schuld neer bij de besturen van grote scholen en de plaatselijke onderwijswethouder. Die zouden niet willen meewerken aan een oplossing.
Wethouder
Wethouder Van Dijk betreurt de problemen van de school. Hij zegt alles in het werk te hebben gesteld om De Kleine Kapitein te helpen. ''Maar de opheffingsnorm is een landelijke regel, vastgesteld door het ministerie. Daarnaast is er met diverse schoolbesturen gesproken. Ik kan er weinig aan doen dat de partijen er niet met elkaar uitkomen.''
Volgens Van Dijk komen de leerlingen niet op straat te staan. In het gebouw waar De Kleine Kapitein is gevestigd, zitten nog twee andere scholen.