nieuws

Prominent lid Leefbaar Rotterdam stapt op

ROTTERDAM - Opnieuw is een prominent lid van Leefbaar Rotterdam opgestapt. Dit keer gaat het om deelraadsvoorzitter Frans van der Hilst van Prins Alexander, die aan de basis van de partij stond. Hij is het derde partijlid in een deelgemeente dat afstand neemt van het huidige beleid van Leefbaar Rotterdam.

Van der Hilst is het niet eens met de huidige lijn van de partij. Die gaat volgens hem in tegen het gedachtengoed van Pim Fortuyn. ''Transparantie is verdwenen en het ontbreekt het bestuur aan de wil om de basis te bewaken'', zegt Van der Hilst.
Hij had donderdagochtend een gesprek met het bestuur om opheldering te vragen waarom hij niet meer voorkomt op de kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam. Van der Hilst zegt niet terug te keren in de politiek.

De twee anderen
Eerder deze week liet fractievoorzitter Ruud Ruigendijk van de deelgemeente Delfshaven om dezelfde redenen weten dat hij niet meedoet met de verkiezingen. Astrid Kooijman, fractievoorzitter van Leefbaar in het centrum, was het er niet mee eens dat ze gepasseerd werd als lijsttrekker.
'Niet tijdens het spel'
Voorzitter Dick van Sluis van Leefbaar Rotterdam noemt het in reactie op de uitingen van Van der Hilst "opmerkelijk dat mensen die we hoog in het vaandel hebben dit soort opmerkingen maken." Hij wijst erop dat de partij altijd al in de reglementen heeft staan dat een raadslid na acht jaar niet meer verkiesbaar is. "Als hij het daar niet mee eens is, moet hij aan de voorkant proberen de regels te veranderen, en niet tijdens het spel", aldus Van Sluis.