nieuws

Nader onderzoek moord Simonshaven

ROTTERDAM - Er komt nader onderzoek naar de moord op een vrouw in Simonshaven in 2009. Voor die moord is Ernst L., de echtgenoot van het slachtoffer, veroordeeld.

De zaak loopt nu in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag. Het hof wil onder meer kijken of Spijkenisser Patrick S. mogelijk betrokken was bij de moord. Een wapen van S., een ijzeren staaf, zal worden vergeleken met de verwondingen bij het slachtoffer.
Verder wil het hof onderzoeken of justitie relevante informatie aan de rechters en de advocaat heeft onthouden, tijdens de strafzaak in Rotterdam. Justitie wist namelijk al in 2012 dat Patrick S. een schuilplaats had vlakbij de moordplek in Simonshaven.

Ontlastend

Destijds is door politie en justitie serieus gekeken naar een mogelijke link tussen Patrick S. en de moord in Simonshaven, maar deze informatie is binnenskamers gehouden. Volgens de advocaat van Ernst L. heeft justitie daarmee ontlastend materiaal aan zijn cliënt onthouden.
Het hof gaat de Rotterdamse officier van justitie in de zaak-Simonshaven verhoren, en ook de onderzoeksleider bij de recherche. Het komt zelden voor dat een officier van justitie als getuige wordt gehoord.
Ernst L. kreeg in Rotterdam 10 jaar cel voor doodslag. Patrick S. zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op twee vrouwen in Spijkenisse. Hij heeft tegenover een medegedetineerde en een politie-infiltrant verklaard dat hij nog meer vrouwen heeft gedood.