nieuws

Alleen op de Wereld zondag in première

ROTTERDAM - Iedereen kan zich herkennen in het verhaal 'Alleen op de wereld', de voorstelling van het Rotterdamse Maas Theater en Dans, die zondag in première gaat. Het stuk is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Remi.
In aanloop naar de première oefende de toneelgroep woensdagochtend voor een aantal schoolkinderen in Theater Zuidplein. Na maanden voorbereiding speelt het gezelschap voor het eerst een try-out. "Iedere acteur in onze cast speelt de rol van Remi", vertelt actrice Romana Vrede. "Dat is ook de link van de voorstelling met de maatschappij. Iedereen voelt zich wel eens alleen op de wereld."
Muzikant Djurre de Haan schreef de muziek bij het stuk. Ook hij gaat mee op tournee door heel Nederland. "Iedereen wordt alleen geboren en gaat alleen dood. Dat zijn thema’s die mij als muzikant aanspreken. Daar moet je iets mee."
"Remi is een inspirerende figuur", vervolgt Romana. "Ondanks alle tegenslagen gaat hij door. Elke kans pakt hij met beide handen aan."
Tijdens de première zal minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig zijn. Ook Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theater Fonds, zal de eerste voorstelling bijwonen.
Meer informatie over de speellijst op http://www.maastd.nl.