nieuws

Je hele leven met een knuffel?

ROTTERDAM - Fotografe Nienke Koedijk slaapt al sinds haar vierde jaar met haar knuffel Poes. Poes heeft zij van haar vader gekregen toen ze vier jaar oud was en sindsdien slaapt Poes bij haar in bed.
Haar zussen pesten haar daar al jaren mee en vragen zich af waarom "dat vieze ding" nog steeds in haar bed ligt. Dit bracht Nienke op het idee om te onderzoeken of het inderdaad zo raar is dat zij nog met een knuffel slaapt, ook al is zij inmiddels 35 jaar.
Via Facebook deed ze een oproep en daar werd zó massaal gereageerd door andere volwassenen met een knuffel, dat Nienke op het idee kwam om met haar camera op zoektocht te gaan en andere volwassenen met hun knuffel vast te leggen. Zo ontdekte ze dat mensen veel te vertellen hadden over hun lievelingsbeest, genoeg om ook anekdotes vast te leggen,
Dat werd dus een boek, dat nu zowel in Nederland als in Belgie wordt uitgebracht. Nienke heeft al twintig mensen geselecteerd die in het boek komen, maar ze is nog op zoek naar vooral allochtonen en mensen boven de 60 jaar die graag zouden willen meewerken. Anoniem mag ook. Voowaarde is wel dat niemand, behalve eventueel vrienden/familie of partner, van de knuffel afweet. En dat er ook nog daadwerkelijk mee geslapen wordt.
Aanmelden kan via haar website www.nienkekoedijk.com