Boeiende regioderby eindigt onbeslist (1-1)

ROTTERDAM - De regioderby tussen FC Dordrecht en Excelsior is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Lars Hutten, maar Rihairo Meulens zorgde een kwartier voor tijd toch voor evenwicht. FC Dordrecht blijft koploper in de Jupiler League, maar ziet concurrent FC Eindhoven wel naderen. Excelsior staat zesde.
In de levendige eerste helft golfde het spel op en neer. FC Dordrecht had iets meer balbezit, maar de Kralingers loerden op snelle uitbraken. In de eerste tien minuten leidde dat nog niet tot grote kansen. Excelsior-doelman Jordy Deckers moest voor het eerst in actie komen bij een vrije trap van specialist Yoëll van Nieff. Aan de andere kant stuurde Hutten spits Lars Veldwijk weg, maar zijn schot zeilde naast het vijandelijke doel.
Even later had Deckers weer een knap antwoord op een pegel van Van Nieff uit de tweede lijn. Twee minuten later kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Hutten werd weggestuurd, omzeilde Marvin Peersman en liet ook doelman Warner Hahn kansloos met een overtuigende knal: 0-1.
Kort daarna kreeg FC Dordrecht een grote kans op de gelijkmaker, maar de geheel vrijstaande Jeffrey Fortes kopte jammerlijk naast na een hoekschop van Van Nieff. Een pegel van Javier Vet ging een meter over het Rotterdamse doel. Pal voor rust had Deckers een prachtig antwoord en een net zo mooie vrije trap van Van Nieff. Even daarvoor werd een doelpunt van Giovanni Korte al terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Ook in de tweede helft bleef het duel slordig maar meer dan boeiend. Paul Gladon dacht op weg te zijn naar de gelijkmaker, maar Deckers was hem de baas. Adil Auassar, die knap wegdraaide van debutant Youri Loen, mikte een meter naast het doel van FC Dordrecht en Van Nieff krulde de bal na een uur spelen vanaf rand zestien langs het domein van Deckers.
Naarmate de tweede helft vorderde, FC Dordrecht-trainer Harry van den Ham had inmiddels Meulens gebracht voor Giovanni Korte en even later Jessy Mayele voor verdediger Peersman, nam de thuisploeg meer risico’s. De kansen waren echter voor de bezoekers. Tim Eekman vond het zijnet en Veldwijk raakte tegen zijn oude club de buitenkantpaal. Even later miste de spits een bijna niet te missen kans. Hij kopte na een voorzet van Jordan Botaka pal voor het doel van Hahn naast. Een hele dure misser bleek nog geen minuut later. Invaller Meulens draaide zich vrij en verschalkte Deckers: 1-1.
Een spannende slotfase volgde, maar de leeg gespeelde ploegen kwamen in de stromende regen niet meer tot scoren. FC Dordrecht heeft 47 punten uit 23 duels. Excelsior heeft dertien punten minder.
Scoreverloop: 22. Lars Hutten 0-1, 78. Rihairo Meulens 1-1
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Peersman (74. Mayele), Haddad, Gosens, Loen, Vet, Van Nieff, Danso, Gladon en Korte (67. Meulens).
Opstelling Excelsior: Deckers, Eekman, Fischer, Van Diermen, Woudenberg, Kruys, Hutten (75. Vermeulen), Auassar, Van Kippersluis (80. Kalisse), Veldwijk en Botaka.