Amsterdam staat klaar met noodbevel

Amsterdam houdt een noodbevel achter de hand als het woensdagavond uit de hand loopt als Feyenoord in de ArenA tegen Ajax speelt. Er komen misschien supporters uit Rotterdam naar de wedstrijd.

De wedstrijd is niet toegankelijk voor de Feyenoordsupporters. Maar de politie zei dinsdag aanwijzingen te hebben dat er toch Feyenoorders naar Amsterdam willen gaan. Met een noodbevel kan de politie mensen verwijderen die de openbare orde willen verstoren.

"De politie is alert en klaar", zei een woordvoerster van burgemeester Eberhard van der Laan. Volgens haar hebben de betrokken partijen alle maatregelen genomen. Zo heeft Ajax de kaartverkoop gestopt om te voorkomen dat ze op de zwarte markt worden doorverkocht.

Na heftige voetbalrellen in 2009 besloten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam dat gedurende 5 jaar lang geen supporters van de 'uitploeg' aanwezig mogen zijn bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Deze regeling loopt deze zomer af.

Amsterdam verwacht dan ook dat de voetbalfans zich rustig zullen houden. "We gaan ervan uit dat de supporters van beide clubs hechten aan beëindiging van deze 5-jarenregeling en dat kan alleen als ze zich gedragen'', aldus de woordvoerster.

Deel dit artikel: