nieuws

Pinguïns zijn rijzende sterren

ROTTERDAM - Pinguïns zijn hot. Iedereen lijkt ineens van ze te houden. Na de bioscoopfilms Happy Feet en March of the Penguins en de televisieserie Pinguïns Undercover hebben de kleine waggelaars de harten van de kijkers definitief gestolen.
In de serie Pinguïns Undercover wordt het leven van pinguïns vastgelegd. Dit zorgt voor de nodige, grappige situaties. De serie was vorige week voor de tweede keer te zien en scoorde 1,4 miljoen kijkers. Woensdagavond is bij de EO deel drie te zien.
De hype zorgt voor extra bezoek in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. "Je merkt dat mensen meer vragen hebben over pinguïns na het zien van de serie. Ze hebben meer interesse. Dat is een leuke bijkomstigheid", zegt verzorger Stefan Timmermans.
Waarom pinguïns zo'n aantrekkingskracht op mensen hebben, weet pinguïnkenner Gerard Peet wel. De Rotterdammer schreef tien jaar geleden de 'kleine Rotterdamse pinguïn encyclopedie'. "Ze lopen rechtop, net als mensen. Daarnaast zien ze er ook een beetje lomp uit, dat maakt het grappig om naar ze te kijken", vertelt Gerard.