Moslimpartij trekt zich terug na bedreigingen

De Partij van de Eenheid doet niet mee aan de raadsverkiezingen in Zwijndrecht. In een verklaring zegt de moslimpartij dat lijsttrekker Mohamed el Bachiri 'aanhoudend en zeer ernstig wordt bedreigd'.

El Bachiri deed ruim een week geleden aangifte vanwege bedreigingen via Twitter. In de persverklaring stelt El Bachiri dat ook zijn gezin bedreigd werd: "Op het moment dat mijn gezin dusdanig wordt bedreigd dat we niet eens meer veilig over straat kunnen, trek ik een grens. Dit is het me niet waard." Hij zegt aanwijzingen te hebben dat de bedreigingen uit de hoek van de PVV komen.

Mohamed El Bachiri was de enige kandidaat van de Partij van de Eenheid in Zwijndrecht. Met zijn terugtreden, kan de partij niets anders doen dan zich terugtrekken uit Zwijndrecht. De Kieswet staat niet toe dat er nu nog een nieuwe lijsttrekker naar voren wordt geschoven.

De Partij van de Eenheid doet nog wel mee met de raadsverkiezingen in Den Haag en Amsterdam. De partij wil opkomen voor de moslimgemeenschappen in die steden. El Bachiri wil zich wel op andere manieren blijven inzetten voor de partij.

Deel dit artikel: