Justitiebaas gaat praten met moeder Leon Groeneweg

Justitie gaat in gesprek met de moeder van Leon Groeneweg. De Schiedamse ging vrijdag in hongerstaking, om een nieuw onderzoek af te dwingen naar de dood van haar zoon.

De 19-jarige Leon werd in juni 2008 dood gevonden bij het Brielse Meer. Volgens justitie was er sprake van een ongeluk, maar volgens de familie zit er meer achter.

Zo zou Leon over daderinformatie hebben beschikt rond een eerdere afrekening uitgevoerd door een jeugdbende in het drugscircuit. Justitie gelooft dit niet, maar moeder Marijke weigert nu te eten tot er een nieuw onderzoek komt.

Voor de deur van de Plusmarkt in Winkelcentrum Woudhoek zamelt stiefvader Aple ondertussen handtekeningen in. Ook daarmee wordt om een nieuw onderzoek door justitie gevraagd. Mits uitgevoerd door rechercheurs van buiten de regio, want agenten uit het eerdere onderzoek zouden corrupt zijn. "Die hebben informatie aan die jeugdbende doorgegeven", zegt Aple. "De daders is op die manier cart blance gegeven."

De familie is op 13 maart welkom voor een gesprek in Den Haag met de voorzitter van de procureurs generaal Herman Bolhaar. "Onmenselijk, dat duurt nog weken", oordeelt de moeder van Leon. "Een uitnodiging is bovendien nog geen nieuw, onafhankelijk onderzoek. Ik stop pas met mijn hongerstaking als ik die toezegging heb. Mijn leven ligt nu dus in handen van justitie."

Deel dit artikel: