Boek over Chinese geschiedenis Katendrecht

Er verschijnt binnenkort een boek over het oude Chinatown in Rotterdam op Katendrecht. Ruim honderd jaar geleden kwamen de eerste Chinezen daar aan. Het boek 'THUIS' is een initiatief van China op de Kaap.

De afgelopen drie jaar hebben de makers onderzoek gedaan naar het thuisgevoel onder de Chinese gemeenschap. Het boek is een verzameling van de projecten door het team van China op de Kaap, zoals de Chinese Moestuin, Theetantes en Boodschappentassenruil.

De makers willen met het boek ook het imago van de Chinese gemeenschap opkrikken. Volgens hen is dat nog steeds hard nodig, gezien de Chinezengrap die zanger Gordon eind vorig jaar maakte tijdens het tv-programma 'Holland's Got Talent'. Chinezen uit allerlei delen van de wereld vielen daarna over hem heen.

 

Het Chinese logement ("Chinese Boarding House") van Ah Kin Tchai, een van de grootste logementen in de Delistraat. Rotterdam, 1922. Chinezen in Rotterdam. Het Chinese logement ("Chinese Boarding House") van Ah Ki…

Keuken van een Chinees restaurant in het Chinatown op Katendrecht. Boven de dampende potten en pannen op het fornuis waar de kok mee bezig is, hangen gebraden kippen. Rotterdam, 1936. Keuken van een Chinees restaurant in het China-town op Katendrecht. Boven de dam…

Deel dit artikel: