Sparta strikt Boukhari, Roorda en Bessa

Sparta heeft zich per direct versterkt met drie spelers. Nourdin Boukhari (foto), Geert Arend Roorda en Daniël Bessa liggen tot het eind van dit seizoen vast op het Kasteel.

Nourdin Boukhari is een oude bekende op het Kasteel. De Marokkaanse aanvaller is inmiddels 33 jaar en zat zonder club. Boukhari trainde al maanden mee met Sparta. Hij gaat op amateurbasis voor de Rotterdamse club spelen. Vorig seizoen kwam Boukhari uit voor RKC Waalwijk.

Geert Arend Roorda komt over van NEC. De 25-jarige middenvelder kwam in Nijmegen niet aan spelen toe en mocht daarom vertrekken. In het seizoen 2010/2011 maakte hij als speler van Excelsior een uitstekende indruk.

Danël Bessa is een 21-jarige aanvallende middenvelder, die officieel onder contract staat bij het Milanese Internazionale. De Braziliaan met een Italiaans paspoort werd dit seizoen echter verhuurd aan het Portugese Olhanense.

Boukhari nog niet helemaal fit

Boukhari trainde al enige tijd mee met de selectie van Sparta en is blij dat hij nu ook westrijden kan spelen: ‘Voor mij was het even hard werken om fit te worden en er moet nog wel wat gedaan worden. Sparta hoort niet in de Jupiler League, speelt daar al veel te lang. Ze hebben een leuke ploeg en ik denk dat promotie wel haalbaar is. Het is aan mij om extra gas te geven en mijn eigen niveau te halen.'

Bessa enthousiast over Sparta

Ook Bessa is tevreden met de kans die hij bij Sparta krijgt: 'Ik voel me goed bij de club, de mensen van de club, de stad en de manier van werken in Holland, het aanvallende voetbal. Ik ben heel blij om in Rotterdam te zijn.' Naar eigen zeggen is de Italiaan naast het veld een rustig persoon. 'Voetbal is mijn leven, samen met mijn familie. Ik werk hard en heb daarnaast een kalm leven. Ik wil graag ervaring opdoen bij Sparta en hier groeien. Mijn eerste doel is om de ploeg te helpen. Ik hoop de kwaliteit van de ploeg te verhogen.'

Met het aantrekken van dit trio heeft Sparta de selectie compleet. Eerder deze winter werd Michel Breuer overgenomen van NEC. Voor algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet staat de teller qua nieuwe spelers in de 2,5 jaar dat hij in Rotterdam-West werkt nu op 34.

Deel dit artikel: