nieuws

Giessenburger danst voor Beatrix

ROTTERDAM - Breakdancer Redouan uit Giessenburg is uitverkoren om zaterdag op te treden op het afscheidsfeest van prinses Beatrix in Ahoy.
De lichamelijk beperkte danser gaat breakdancen op klassieke muziek van het Nederlands Blazers Ensemble. "Dat is natuurlijk wel rustiger dansen, meer theateraal. Maar ik denk dat het voor Beatrix wel heel mooi is", vertelt de 24-jarige.
Redouan is niet voor niets uitgekozen voor het afscheidsconcert. Hij is professioneel danser en verdient zijn geld al dansend en reizend over de hele wereld. "Europa, Azië, Canada, eigenlijk kom ik overal waar ze me uitnodigen", zegt Redo.
Als Redouan Ait Chitt danst, zou je niet zeggen dat hij een lichamelijke beperking heeft. Hij heeft in het totaal vijf vinger, een kortere arm en heeft geen heup. Toch hindert dit hem niet tijdens het dansen. "Ik ben lekker soepel in de heupen", lacht hij.
Het feest van de oud-koningin is zaterdag vanaf 20.30 live te zien op Nederland 1. Na dit optreden, zullen we Redouan nog vaker op de nationale tv zien. Hij doet namelijk mee aan 'So you think you can dance'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl