nieuws

Dordtse ambtenaren opnieuw met dood bedreigd

ROTTERDAM - Twee ambtenaren van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zijn met de dood bedreigd. Ze ontvingen afgelopen dinsdag een kogelbrief op hun woonadres. Het gaat om ambtenaren, die in opdracht van de gemeente Dordrecht onder meer controles uitoefenen op kamerverhuurbedrijven.
Eind 2010 werden ook al ambtenaren van deze dienst bedreigd en gevolgd. Er werden twee lege granaten gevonden bij het gebouw van de dienst, aan de Noordendijk in Dordrecht en drie dienstauto's werden in brand gestoken..

Strenge controles

In opdracht van de gemeente Dordrecht controleert de milieudienst streng op kamerverhuurbedrijven. Sommige zijn illegaal, anderen nemen het niet zo nauw met voorschriften, bijvoorbeeld wat betreft brandveiligheid en maximaal aantal bedden.
Er werd destijds een verband vermoed met de al jaren slepende ruzie tussen de gemeente en huisjesmelker Mustafa Karasahin. Dat is echter nooit bewezen. Een man, die verdacht werd van het neerleggen van de granaten bij de dienst, werd in 2011 door de Dordtse rechtbank vrijgesproken.
Tijdens de behandeling van die rechtzaak bleek, dat de telefoon van deze verdachte maandenlang was afgeluisterd. De man teelde wiet in een pand, dat eigendom was van de huisjesmelker, maar uit de afgeluisterde telefoongesprekken kwam geen enkele aanwijzing, dat Karasahin zich schuldig zou hebben gemaakt aan strafbare feiten.

Schoten bij nieuwjaarsreceptie

Op 6 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dordrecht, schoot een onbekende man bij het Stadhuis zeker zes keer in de lucht. Ook toen werd gedacht aan betrokkenheid van de huisjesmelker. Sleeking is daar kort over: "Het blijft allemaal speculeren. Ik hoop, dat het politieonderzoek duidelijkheid brengt".
De kogelbrieven zijn bij de geadresseerden en de dienst hard aangekomen, weet hij: "het is een lage en laffe daad om mensen in hun privé omgeving te bedreigen omdat ze gewoon hun werk doen. Ik wil ook benadrukken, dat wij nooit zullen wijken voor terreur".