FC Dordrecht ruim langs FC Emmen

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij FC Emmen met bijzonder ruime cijfers gewonnen. Na een wervelende start nam de koploper van de eerste divisie al snel afstand en kwam het niet meer in de problemen: 1-6.
De ploeg van trainer Harry van den Ham, die zijn elftal flink had gewijzigd ten opzichte van het duel met MVV Maastricht van vorige week, kende een droomstart. Giovanni Korte opende al na vier minuten de score (0-1), waarna Robin Gosens de score nog geen twee minuten later zelfs verdubbelde: 0-2.
Nog was de koek niet op, want in de negende minuut benutte Jeffrey Fortes een strafschop, nadat Jessy Mayele was neergelegd. FC Emmen ging direct alles of niets spelen, maar de lijstaanvoerder kreeg diverse kansen. Paul Gladon, Mayele en Erixon Danso weigerden de thuisclub nog meer pijn te doen.
Na een half uur spelen was daar alsnog de vierde treffer. Gladon, door Van den Ham op de nummer tien positie geposteerd, maakte er op knappe wijze 0-4 van. FC Emmen was compleet de weg kwijt en Korte raakte twee minuten later de paal.
In de tweede helft begon FC Dordrecht een stuk minder geconcentreerd. Wout Weghorst maakte er zelfs 1-4 van vlak na rust en de Schapekoppen ontsnapten aan een vlotte tweede treffer van Emmen.
Giovanni Korte mist vervolgens een dot van een kans voor open doel, maar hij herstelt zijn eigen fout al snel. Een kwartier voor tijd komt Dordrecht op een 5-1 voorsprong en in de slotfase maakte Erixon Danso er zelfs nog 6-1 van.