Excelsior vijfde na ruime zege op FC Eindhoven

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met speels gemak gewonnen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen zegevierde met 5-2. Grote man aan Rotterdamse zijde was opnieuw topscorer Lars Veldwijk. Hij scoorde liefst drie keer. Door de winst stijgt Excelsior naar de vijfde plaats van de Jupiler League.
In de eerste helft had Excelsior werkelijk niets te duchten van het zwakke FC Eindhoven. De Kralingers kwamen na een klein kwartier op voorsprong na een enorm misverstand bij de gasten. Veldwijk profiteerde optimaal. De spits stond even later ook aan de basis van de 2-0 van Jordan Botaka. De aangeslagen bezoekers kregen vervolgens nog een treffer te incasseren. Opnieuw was Veldwijk trefzeker (3-0).
Na rust was er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior, maar toch moest de thuisploeg met tien man verder na twee snelle gele kaarten voor Daan Blij. Het inspireerde FC Eindhoven geen moment om er nog een wedstrijd van te maken. Excelsior verdedigde de ruime voorsprong eenvoudig en kwam via Veldwijk, met alweer zijn 20-ste competitietreffer, zelfs op 4-0. In de slotfase deed Torino Hunte nog wel wat terug (4-1), maar Botaka zorgde weer voor een marge van vier: 5-1. Nayib Lagouireh was in de slotminuut nog trefzeker vanaf elf meter: 5-2.
Door de winst is Excelsior, dat nog een minimale kans had op de periodetitel, Sparta voorbij gestevend op de ranglijst.