Gemeente: "1800 Leefbaar-paalposters geoorloofd"

De verkiezingsposters die Leefbaar Rotterdam dwars door de stad aan lantaarnpalen langs de weg heeft bevestigd, zijn geoorloofd. Dat heeft het Rotterdamse verkiezingsbureau vastgesteld.
De honderden Leefbaar-posters hingen dit weekend plotseling aan lantaren- en verkeerspalen. En dus niet op de speciaal daarvoor bestemde verkiezingsborden.

Voldoen aan voorwaarden
Maar volgens het verkiezingsbureau voldoen ze aan alle voorwaarden. Zo mogen de posters niet al te groot zijn, zijn ze er maar een bepaalde tijd geoorloofd en mogen ze de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. Ook mogen ze niet gelijmd zijn en moet de politieke partij ze zelf weer opruimen. Een woordvoerder van het Rotterdamse verkiezingsbureau bevestigt dan ook dat in principe bijna alle palen in Rotterdam voor verkiezingsposters kunnen worden gebruikt.

Leefbaar niet verrast
Campagneleider Ronald Buyt van Leefbaar Rotterdam is niet verrast dat de verkiezingsposters mogen blijven hangen. "We hebben vooraf alles goed bestudeerd en wisten dat we goed zaten. Daarom zijn we dit weekend met veel vrijwilligers op pad gegaan om ze op te hangen. Niet geplakt met lijm, maar met tie-wraps."

Inmiddels hangen er volgens Leefbaar zo'n 1800 van deze posters in de stad. "Maar we hebben er nog meer."

Deel dit artikel: