Aanklacht wegens filmpje met 'shoarma-rat'

De eigenaar van HAS Döner Kebab in Rotterdam heeft aangifte gedaan wegens imagoschade en smaad. Op internet circuleert sinds kort een filmpje waarop te zien is hoe een rat eet van een vleesrol shoarma. In de tekst eronder wordt een direct verband gelegd met een HAS-filiaal in Rotterdam.
Op een latere versie van het filmpje wordt echter duidelijk dat de opname niet in Nederland is gemaakt, maar waarschijnlijk in een mediterraan land.

HAS Döner Kebab eist nu dat justitie de man die het filmpje en de tekst op internet heeft gezet, vervolgt wegens het verspreiden van leugens.

Steeds bozer
"Ik schrok eerst toen ik het filmpje zag", zegt eigenaar Murat Karaoglu van HAS. "Maar toen ik verder keek, werd ik steeds bozer. We hebben niet eens een vestiging in de Witte de Withstraat, waarnaar in de tekst wordt verwezen. We zijn juist een bedrijf dat kraakhelder werkt. Dat filmpje is heel onsmakelijk, dat wil niemand zien. Welke malloot doet zoiets?"

Advocaat op gezet
Via internet heeft Karaoglu achterhaalt wie er waarschijnlijk achter het filmpje en het bericht zit. "We hebben er een advocaat op gezet en aangifte bij justitie gedaan. Zulke gevallen kunnen niet. Leugens mag je niet verspreiden. Ik word er nog steeds boos om."

Deel dit artikel: