Excelsior boekt knappe zege bij VVV-Venlo

Excelsior blijft het uitstekend doen in de Jupiler League. De Rotterdammers wonnen vrijdag knap met 0-2 bij VVV-Venlo, de nummer drie van de competitie. De zege kwam de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen toe. Excelsior blijft wel vijfde in de rangschikking, maar nadert VVV tot twee punten.

Excelsior en VVV waren aan elkaar gewaagd in de eerste fase van de eerste helft. Het spel golfde op en neer, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Na een klein half uur spelen openden de gasten de score. Adil Auassar, voormalig speler van VVV, produceerde van grote afstand een prachtige knal die in de winkelhaak belandde: 0-1. Na die opsteker was Excelsior de bovenliggende partij tegen de ploeg die vorige week nog de periodetitel won, maar de stand bleef gehandhaafd.

In de tweede helft ging Excelsior op dezelfde voet verder. Lucas Woudenberg was zelfs dichtbij een verdubbeling van de score. Jurgen Mattheij miste kort daarna een grote kans. In de slotfase probeerde VVV met een slotoffensief toch een punt over te houden aan het duel. Jordan Botaka maakte in de slotminuut aan alle onzekerheid een einde: 0-2.

Deel dit artikel: