Adrie van der Poel in Zesdaagse TV: 'Mathieu heeft 0,0 ambitie om een klassementsrenner te worden'

De vader van wielrenner en alleskunner Mathieu van der Poel is duidelijk: zijn zoon gaat de Tour de France nooit winnen, want die doelstelling heeft hij totaal niet. In Zesdaagse TV zegt Adrie van der Poel, ooit zelf een zeer succesvol wielerprof, niet dat zijn kind dat niet zou kunnen, maar dat hij daar simpelweg de ambities niet voor heeft.

Van der Poel legt uit: "Nederland heeft slechts twee Tour de France-winnaars voortgebracht. Waarom zou Mathieu de derde moeten zijn? Daarbij is dat echt niet zo gemakkelijk als sommige mensen denken."

Adrie van der Poel vertelt in Zesdaagse TV over zijn succesvolle zoon Mathieu | Foto: Rijnmond

Voormalig wielrenner Michael Boogerd valt Van der Poel senior bij: "Daar moet Mathieu helemaal niet mee bezig zijn. Ronderenner word je niet zomaar."

Bobbie Traksel vraagt zich af of junior het zou kunnen: "Hij heeft er wel de body en kwaliteiten voor."

In Zesdaagse TV gaat het naast Mathieu van der Poel ook uitgebreid over de rivaliteit tussen de Sloveense wereldtoppers Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Daarnaast wordt de mogelijke start van de Tour de France in Rotterdam besproken.

Bobbie Traksel gaat uit van een Rotterdamse Tourstart in 2025 | Foto: Rijnmond

Traksel zegt daarover: "Rotterdam moet vol voor 2025 gaan. In 2022 is de start in Denemarken, in 2023 in Bilbao (Spanje). Het lijkt me sterk dat er in dan in 2024 weer buiten Frankrijk wordt gestart."

Michael Boogerd is vooral blij dat Rotterdam samen met zijn geboortestad Den Haag optrekt in de jacht op de start van de grootste wielerronde ter wereld.

Michael Boogerd ziet het wel zitten: een Touretappe van Rotterdam naar Den Haag. | Foto: Rijnmond

Zesdaagse TV is iedere maand te zien bij Rijnmond. Het programma werkt toe naar de start van de Wooning Zesdaagse op 7 december in Rotterdam Ahoy én de start van de Tour de France in Rotterdam. Zesdaagse TV wordt op TV Rijnmond uitgezonden op deze woensdag om 17:30 uur met daarna ieder uur een herhaling.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT ZESDAAGSE TV WIELRENNEN Sport
Deel dit artikel: