nieuws

Bomen Wevershoek mogen blijven

ROTTERDAM - De bomen langs de Waal bij Wevershoek in Ridderkerk en Barendrecht blijven toch staan. 43 bomen zouden worden gekapt om de zeilers van de waterscouts meer wind te gunnen.
Een actie van bewoners onder leiding van kunstenaar Kees Alderlieste en vragen uit de raad over de voorgenomen kap hebben het college doen besluiten de bomen te laten staan.
Eind januari werd bekend dat de wilgen aan de Waal op de nominatie stonden om te worden verwijderd. Recreanten uit Barendrecht en Ridderkerk reageerden woedend. Volgens wandelaars en watersporters zal het gebied hierdoor ingrijpend veranderen.
Wind
Wat de natuurliefhebbers vooral stak, was de motivatie achter de kap. De waterscouts die hun huisvesting hebben aan de oever van de Waal, zouden gevraagd hebben om uitdunning van de oeverbegroeiing omdat die veel wind tegenhoudt.

Wind die ze graag in de zeilen hebben, zodat ze niet steeds wrikkend de haven uitmoeten. De waterscouts ontkenden dit overigens, maar lieten wel weten 'niet rouwig' te zijn om de kap.
Kees Alderlieste die bezig is met een groot schilderij van de Waaloever is 'heel blij' met het voornemen de bomen te laten staan. "Er zijn nog maar randjes echte natuur, goed dat we dit met elkaar bereikt hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl