Jeugddetentie en behandeling voor Rotterdams meisje (16) voor doodsteken 15-jarige Alice

De rechtbank legt 18 maanden jeugddetentie en een klinische behandeling (te vergelijken met jeugd-tbs) op aan een Rotterdams meisje (16) voor het doodsteken van de 15-jarige Alice. Vorig jaar augustus speelde het drama zich af in een huis aan de Mathenesserdijk in Rotterdam.

De Rotterdamse rechtbank acht bewezen dat de 16-jarige verdachte het slachtoffer heeft gestoken en verwerpt haar beroep op noodweer. Volgens de rechter heeft het meisje haar vriendin drie keer met een mes in het bovenlichaam gestoken. Daarbij is een steek in het hart het 15-jarige meisje fataal geworden.

De meiden hadden volgens bekenden een relatie die ze voor de buitenwereld geheim hielden. Binnen de relatie zou jaloezie een rol hebben gespeeld.

Nog steeds is volgens de rechter onduidelijk wat zich vooraf en tijdens dit drama precies heeft afgespeeld. Na psychologisch onderzoek is vastgesteld dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is en dat de kans op herhaling matig tot hoog is.

Langdurige jeugddetentie en TBS

Daarom legt de rechtbank een langdurige jeugddetentie van achttien maanden op. De maximale straf voor een 16-jarige verdachte is vierentwintig maanden.

Alice is in Brazilië begraven.

Meer over dit onderwerp:
RECHTBANK ROTTERDAMROTTERDAM NIEUWS
Deel dit artikel: