nieuws

De Bommelband in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De Rotterdamse Bommelband is een “Nederlandstalige rhythm & country blues rock band” die al jarenlang door heel Nederland reist maar het laatste jaar echt serieus aan de weg timmert. Zo lezen we op hun site.

De Bommelband speelt soms versterkt, dan weer akoetsisch.Tijdens de onversterkte set of optredens speelt de band meer hillbilly-blues, bluegrass en cajunmuziek die herkenbaar is door de meerstemmige zang, begeleid door gitaar, contrabas, banjo, mandoline, accordeon en viool. Een enerverende avond met een lach en een traan.
Naast een avondvullend repertoire van eigen werk speelt De Bommelband hier en daar een cover van acts als Cornelis Vreeswijk, Hank Williams en Johnny Cash. In Live uit Lloyd speelt de Bommelband 5 songs akoestisch, met als klap op de vuurpijl het nieuwe Rotterdamse volkslied Breng me terug naar Rotterdam. Biertje op? Meezingen!
De Bommelband speelt live op zaterdag 15 maart om 20 uur in de hal van het Centraal Station Rotterdam tijdens de officiële opening van het gebouw.
Arjan van Bommel - Zang, Gitaar, Bluesharp
Marko van der Horst - Zang, Gitaar, Mandoline, Banjo, Banjolele en Washtub Bass
Igor Peji? - Zang, Contrabas, Basgitaar
Ferry van de Weghe - Slagwerk
Hans de Lind - Zang, Viool (afwezig in Live uit Lloyd)
Mr. Johnny Vain - Zang, Accordeon