Elf illegalen op schip Stena Line

De Marechaussee heeft in Hoek van Holland elf illegalen ontdekt op een schip van de Stena Line. Het gaat vermoedelijk om negen Albanezen en twee Vietnamezen die Engeland binnen wilden komen.

Ze maakten deel uit van een groep die in Nederland aan boord was gestapt. Met de veerboot probeerden ze Engeland binnen te komen, maar daar werden ze geweigerd. De Britse autoriteiten waarschuwden daarop de Marechaussee in Nederland, die de vluchtelingen in Hoek van Holland van boord haalde.

Twee vluchtelingen spoorloos
Volgens de Marechaussee telde de groep in totaal dertien mensen. Elf van hen zijn aangehouden, maar twee ontbreken er nog. Deze twee Albanezen zijn mogelijk net buiten Harwich van boord gesprongen.

De Britse kustwacht heeft woensdag van negen uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags naar de vluchtelingen gezocht, maar de zoektocht heeft niets opgeleverd. De Marechaussee bekijkt nu of de twee niet toch nog aan boord zijn van de Stena Line.

Mogelijk mensenhandel
De elf aangehouden verstekelingen worden verhoord. De Marechaussee wil onder meer weten of er sprake is van mensenhandel.

Foto: De illegalen zaten op de Britannica

Deel dit artikel: