Pansier: 'Bonje gehad, maar trots op eindresultaat'

Trots waren ze, Leonardo Pansier en Brandon Baan, woensdagavond in Pathé de Kuip toen zij de 'Kristallen Film' kregen uitgereikt voor hun documentaire 'The Other Side of the Heart is White.' De makers van de Feyenoord-film hadden dit succes, al meer dan 13.000 liefhebbers zagen de film, nooit verwacht. 'De bedoeling was eigenlijk één voorstelling,' aldus Baan.

'Nu zijn het er veel meer geworden, dat is bizar. Superkick,' zegt hij vol trots. Ook Pansier had dit succes nooit durven dromen. 'Het begon met 4 films, toen 10, 50 en nu zijn we inmiddels over de 100. Fantastisch,' aldus de ex-hooligan.

Maandenlang was het tweetal bezig met de documentaire over hun club. 'We hebben in die periode veel discussies gehad, bonje gekregen omdat we allebei iets anders wilden. Dat test ook je relatie met elkaar. Maar we zijn hartstikke trots op het resultaat. Een prachtige mix van mooie scenes. Euforische momenten, maar ook drama. Van alles en nog wat, die mix maakt het een geheel.'

Baan: 'Inmiddels zijn we aan het werk voor een volgende film, maar daar kan ik nog niet veel over kwijt.'

'The Other Side of the Heart is White' heeft door de massale toestroom van bezoekers de kristallen filmstatus gekregen, die is bedoeld voor succesvolle documentaires.

Deel dit artikel: