Deze films zie je tijdens de tweede week van deel twee van jubileum-editie IFFR in juni

Het is nog even wachten wat de dan geldende coronamaatregelen zijn, maar het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft er vertrouwen in en heeft donderdagochtend de eerste titels aangekondigd van het festival in juni. Het gaat om de feestelijke finale van de vijftigste editie, die van 2 juni tot 6 juni wordt georganiseerd.

Het festival heeft een online en fysiek programma. Zo zijn films te bekijken via de website van IFFR, maar zijn bezoekers als de maatregelen het toelaten ook welkom in bioscopen in het hele land. Ook zijn een aantal films in de open lucht te zien op meerdere Rotterdamse locaties.

Het tweede deel van het filmfestival, dat volgt op de online editie in februari, wordt de vuurdoop van het nieuwe hoofdprogramma 'Harbour'. Dit programma - uiteraard een verwijzing naar Rotterdam - vormt volgens de organisatie "een veilige thuishaven voor de grote verscheidenheid aan hedendaagse films die te zien zijn op het festival".

Een aantal films in deze categorie:

- Dune Dreams van filmmaker Samuel Doux

- The Blue Danube van Tiger Award-winnaar Ikeda Akira

- Capltu and the Capter van filmmaker Júlio Bressane

Daarnaast heet elke programmeur van IFFR een debuutfilm geselecteerd voor het programma Bright Future. Dat resulteert in een eenmalig programma van veertien films van nieuw filmtalent.

Binnen dit programma zie je onder meer:

- Damascus Dreams van filmmaker Émillie Serri

- BERG van filmmaker Joke Olthaar

- Phoenix van filmmaker Bram Droulers

Ook neemt het IFFR een duik in de cinemageschiedenis, met onder meer het vertonen van recent gerestaureerde films. Daar werkte het filmfestival voor het eerst ook zelf aan mee. Zo werd bijvoorbeeld het oude Walt Disney-fragment Neck 'n' Neck hersteld.

In het programma Short & Mid-length zien liefhebbers kunstzinnige cinema en experimentele films. Bijvoorbeeld:

- The Trees van Ramzi Bashour

- The Old Child van Felipe Esparza Pérez

- Bela van Prantik Basu

- Art Blasé van Erik van Lieshout

De organisatie noemt vervolgens het programma Art Directions "de kroon op het fysieke aanbod". Er zijn namelijk live voorstellingen, virtual reality, een pop-upmuseum en een fotografiereeks te zien.

Het tot nu toe bekende programma van het IFFR vind je hier.

Meer over dit onderwerp:
IFFR ROTTERDAMROTTERDAM NIEUWS CULTUUR
Deel dit artikel: