nieuws

Ron Vlaar blikt terug op laatste zege in klassieker

ROTTERDAM - Voor veel Feyenoord-supporters is het dé wedstrijd van het jaar: Feyenoord - Ajax. Zondag staat de klassieker op het programma. Om 14.30 uur start het duel tussen de aartsrivalen uit Rotterdam en Amsterdam. De laatste zege boekte Feyenoord in januari 2012. Met Ron Vlaar als aanvoerder. Hij kijkt met genoegen terug op die gedenkwaardige wedstrijd.
John Guidetti was op 29 januari 2012 met drie doelpunten de grote man. Feyenoord won uiteindelijk met 4-2. Ook Vlaar, inmiddels aanvoerder van het Engelse Aston Villa, eiste zowel tijdens als na de wedstrijd een hoofdrol voor zichzelf op.
Tijdens de wedstrijd wierp de verdediger zich op als échte aanvoerder, door zich na de bevrijdende 4-2 niet te mengen in het feestgedruis, maar doelman Erwin Mulder op te zoeken. Die was even daarvoor, bij de 3-2 van Ajax, flink in de fout gegaan. Ook na de wedstrijd trok Vlaar de aandacht door na een lastige periode zijn frustratie eruit te gooien. Hij greep de microfoon, zong met de supporters en slaakte een aantal oerkreten.
Komende zondag is Vlaar er niet bij als Ajax op bezoek komt in de Kuip. De international had graag op de tribune gezeten, maar speelt in de Premier League met zijn ploeg Aston Villa de belangrijke wedstrijd tegen Norwich City.

Luister hier naar de terugblik van Ron Vlaar op de laatste Rotterdamse winst in een klassieker: