Bijen tellen in Chris Natuurlijk van 17 april

Chris Natuurlijk gaat wilde bijen tellen op de Molenpolderse Zeedijk in Rhoon en blijft op de paden in het Kralingse Bos.

Bijscholing

Met Nederlandse wilde bijen gaat het niet zo goed, maar op de Molenpolderse Zeedijk in Rhoon wel. Daar krijgt Chris Natuurlijk bijscholing van bijenexpert Linde Slikboer als voorbereiding op de Nationale Bijentelling. Als veel mensen mee doen aan dit landelijke bijenonderzoek op 17 en 18 april, komen onderzoekers meer te weten over de bijen en hoe deze nuttige dieren kunnen worden beschermd.

Op het pad blijven

Hoera, het is lente en alles begint te groeien en te bloeien. Met sandwichborden vragen de vrijwilligers in het Kralingse Bos aandacht van de bezoekers voor broedende vogels en jonge dieren en planten. De bosvrijwilligers hopen dat de bezoekers met deze actie op de paden blijven en hun honden bij zich houden.

Nieuw boek van beroemde wolvenexpert

In de boekenrubriek van Chris Natuurlijk, bespreekt boekenman Gert-Jan van Rietschoten het nieuwe boek van wolvenexpert Elli H. Radinger, getiteld Het geschenk van de wildernis.

Zaterdag 17 april van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
CHRISNATUURLIJK DIEREN NATUUR
Deel dit artikel: