Dit megajacht wordt met uiterste precisie naar Rotterdam gebracht

Het past allemaal nét en dus is het een precisiewerkje pur sang. Een megajacht van bouwer Feadship is donderdag en vrijdag van een werf in Kaag naar onze regio gevaren. Daarbij moesten maar liefst achttien bruggen worden gepasseerd, waarvan de smalste slechts veertien meter breed was. Het 94-meter lange schip heeft zelf een breedte van iets minder dan 14 meter.

Deze smalle bruggetjes en sluizen die gepasseerd moesten worden, bevinden zich vooral net buiten de regio, onder meer bij Gouda. Aan de provincie Zuid-Holland de schone taak om dit transport tot aan de Julianasluis in goede banen te leiden. "Dat gebeurt minutieus, met matten tussen de bruggen. Ook zit er allemaal beschermplastic om het jacht heen", zegt een woordvoerder van Feadship. "We willen natuurlijk niet dat het schip beschadigd raakt."

Het 94-meter lange schip is naar Rotterdam gesleept. Daar wordt het vervolgens in een droogdok geplaatst en worden er schroeven onder het jacht gezet, zodat het schip zelfstandig kan varen. Via de zee gaat het schip naar een grotere Feadship-werf in Amsterdam, om verder afgebouwd te worden.

Fitted with the mast, the 94-metre Project 817 is an astonishing sight - even with all those protective covers! Look at...

Posted by Feadship on Saturday, February 27, 2021
Meer over dit onderwerp:
SCHEPEN NIEUWS
Deel dit artikel: