Excelsior wint ook van Achilles '29

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen Achilles '29 overtuigend gewonnen. Op Woudestein was de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Groesbeek. Namens de thuisploeg waren Lars Veldwijk, Jordan Botaka en Daan Blij trefzeker.
Het was in de beginfase even zoeken voor beide ploegen. Pas na ruim tien minuten vond de eerste noemswaardige gebeurtenis plaats, toen Veldwijk een hoekschop van Jeff Stans maar net over kopte. In de negentiende minuut was het wel raak voor de Kralingers. Nadat in eerste instantie een schot van Jordan Botaka nog werd gekeerd door Achilles-doelman Nick Hengelman, was Veldwijk in de rebound wel trefzeker: 1-0.
De topscorer van de Jupiler League bleef de gevaarlijkste man aan de zijde van Excelsior, dat naarmate de wedstrijd vorderde het aanvankelijk verwachte krachtsverschil ook duidelijk maakte op het veld. Uit een indirecte vrije trap en een kopbal kon Veldwijk echter niet scoren, terwijl Jop van Steen vlak voor rust aan de andere kant dicht bij de gelijkmaker was.
Ook na de thee bleef Excelsior gevaarlijk, met wederom Lars Veldwijk als de meest dreigende speler. Zijn tweede treffer van de avond bleef echter uit, want de voormalig speler van FC Utrecht en FC Dordrecht kopte na ruim een uur spelen opnieuw naast de verkeerde kant van de paal. De tweede goal van Excelsior kwam er wel. Botaka werd een kwartier voor tijd gevonden door Blij en plaatste de bal achter Hengelman.
Blij, in de tweede helft ingevallen voor Lars Hutten, kreeg het vervolgens op zijn heupen. Nadat een prachtig schot via de onderkant van de lat niet in het doel belandde, kon de vleugelaanvaller in blessuretijd wel juichen. Hij bepaalde de eindstand: 3-0.
Door de zege stijgen de Rotterdammers naar de derde plaats. De achterstand op koploper FC Dordrecht, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard, bedraagt nog maar zes punten. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan in de Jupiler League.