nieuws

Raadsleden kibbelen over plakken posters

ROTTERDAM - De plakpraktijken van raadslid Dries Mosch (Leefbaar Rotterdam) hebben de toorn gewekt van de Seniorenpartij. Volgens lijstrekker Ria de Sutter plakt het raadslid vaak over posters van haar partij heen.
''We hebben op de Maasboulevard al vier keer moeten plakken. Elke keer worden we overgeplakt door Dries Mosch'', klaagt De Sutter. Ze wil dat Mosch genoegen neemt met één plek op de plakborden.
Het gretige geplak van Mosch zou de senioren handenvol geld kosten. De Sutter: ''We hadden 300 posters. We hebben weer 300 nieuwe besteld.'' Mosch is per mail gevraagd in te binden, maar dat haalde volgens de politica niets uit.
Postzegels
Mosch is zich ondertussen van geen kwaad bewust. De politicus erkent dat hij wel eens 'overplakt', maar zou niet de enige zijn. ''Ik ben niet begonnen met de grootste posters. Maar na de VVD, SP en PvdA heb ik maar van die grote bijbesteld'', legt hij uit.
Dat vooral het printwerk van de Seniorenpartij verdwijnt onder de plaksels van Mosch, komt door het formaat van posters . ''Het zijn meestal van die postzegeltjes die in de hoek zitten'', verzucht Mosch. ''Als ik het overplakken kan vermijden, doe ik het elke keer.''
Volgens het raadslid is het vaak moeilijk een plekje te vinden op de overvolle borden: ''Ik heb niet bewust mevrouw De Sutter overgeplakt'', benadrukt hij. ''Ik heb ook foto's dat mevrouw Sutter over mij heen heeft geplakt.''
Eerdmans
Voor De Sutter is het geruzie aanleiding om het posterplakken voortaan anders te organiseren. Het probleem zou zich niet beperken tot Mosch: ook Joost Eerdmans laat volgens De Sutter vaak meerdere posters op een bord plakken.
De senioren hebben al een oplossing in gedachte. ''Wij vinden dat volgend jaar het plakken heel anders georganiseerd moet worden. Digitaal, zoals ze dat in Den Haag, Dordrecht en Amsterdam doen'', zegt De Sutter.
De plakoorlog rond de borden dreigt anders een permanente doorn in het oog van de politica te worden. ''Onze posters hebben een normaal formaat. Maar dat we nu grotere posters moeten bestellen omdat er anders overheengeplakt wordt, dat gaat me te ver.''