Maasstad Ziekenhuis sluit opnieuw operatiekamer om ruimte te maken voor extra ic-bedden

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam schaalt de reguliere zorg verder af om de acute zorg van coronapatiënten te kunnen opschalen. Het ziekenhuis sluit voorlopig een tweede operatiekamer. Zo kunnen medewerkers makkelijker worden ingezet voor zorg op de intensive care.

Het Maasstad moet vanwege de landelijke opschaling van 1450 naar 1550 ic-bedden op de intensive care twee extra ic-bedden gaan bijplaatsen. Het gaat van 21 naar 23 bedden op de intensive care. Van de tien operatiekamers in het ziekenhuis zijn er vanaf maandag in totaal 2 dicht. En dat betekent dat een aantal geplande operaties niet door kan gaan.

"Door reguliere zorg, zoals geplande operaties, uit te stellen, maken wij zorgmedewerkers vrij om op onze IC in te zetten. Helaas is daar de druk het hoogst op dit moment”, zegt Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.

Acute operaties en oncologische zorg gaan gewoon door. De minder complexe ingrepen worden uitgesteld. Het ziekenhuis heeft de patiënten op de hoogte gebracht.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft al vaker de zorg afgeschaald vanwege de coronapandemie, maar zat inmiddels weer op 90 procent van de zoirg. Het gaat nu weer terug naar 80 procent.

Deel dit artikel: