Enorm hostel in Witte de Withstraat

Backpackers, toeristen en zakenlui hebben er een nieuwe slaapplaats bij. Zaterdag opent het gloednieuwe hostel King Kong aan de Witte de Withstraat de deuren. Het hostel biedt plek aan maximaal 200 mensen.

"De opening van dit hostel is het gevolg van de ontwikkeling die deze straat de afgelopen jaren heeft doorgemaakt", vertelt bedrijfsleider Joël Ferdinandus. "Al jarenlang is de Witte de Withstraat bezig aan een opmars. Je vindt hier boetiekjes en horeca die internationaal geroemd worden. Nu kan je ook slapen in een hostel." 

Loft
Het hostel heeft in totaal 23 slaapruimtes. Waaronder tweepersoonskamers, kamers voor vier personen en een grote gemeenschappelijke loft.  

Bordeel
Het pand werd ooit in 1872 gebouw en kent een rijke geschiedenis. Ooit waren er een casino en een boordeel gevestigd. "Tijdens de verbouwing kwamen we prachtige verhalen tegen uit die tijd", vervolgt Ferdinandus. "Zo ontdekten we het badhuis van een bordeel." Pokerfiches
Het badhuis werd gesloopt, maar door middel van muurschilderingen refereert het hostel aan de rijke geschiedenis van het pand. "We hebben bijvoorbeeld een kamer die verwijst naar het verleden als gokhuis. We hebben daar onder meer pokerfiches op de muur geschilderd." 

Ultieme plek
Overnachten in de gemeenschappelijk loft van King Kong kan vanaf 14 euro per persoon. De duurste kamer, inclusief mini-bar en platenspeler, kost 99 euro. "We willen onze bezoekers een unieke ervaring meegeven", zegt Ferdinandus. "Iedereen moet zijn of haar vrienden vertellen dat Rotterdam de ultieme plek is om te vertoeven." 

Deel dit artikel: