Excelsior verspeelt voorsprong bij Fortuna

ROTTERDAM - Excelsior heeft aan de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard slechts een puntje overgehouden. De Rotterdammers gaven tegen de nummer 14 uit de jupiler League een 2-0 voorsprong uit handen; 2-2.
In de eerste helft maakte Jeff Stans de openingstreffer. Na rust zette Jordan Botaka de Kralingers zelfs op 2-0. In het laatste kwart van de wedstrijd werd die voorsprong weggegeven. De gelijkmaker van Matthew Amoah viel in de 88ste minuut. Excelsior blijft derde in de Eerste Divisie.
FC Dordrecht is de koppositie kwijt. Willem II won met 2-1 van FC Oss. Dordrecht komt zaterdag zelf nog in actie en kan de koppositie dan weer overnemen. De Dordtenaren spelen tegen FC Volendam. Sparta ontvangt zondagmiddag Jong Twente.