nieuws

Zeven nieuwe partijen in race voor raad

verkiezingen
verkiezingen
ROTTERDAM - Zeven nieuwe partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam op 19 maart. Voor de gebiedscommissie hebben zich 36 nieuwe partijen ingeschreven, meldt de gemeente Rotterdam.
De Rotterdamse Ouderen Partij (ROP), de Seniorenpartij Rotterdam, Rotterdams Turks Belang, Nida Rotterdam, OPA Rotterdam, Regionaal Lokaal en de Lijst Van Gerdingen zijn nieuwe partijen die meedingen om de gunst van de kiezer in de stad. De kandidaten moeten op 3 februari bij de gemeente bekend zijn.
De gebiedscommissies komen in de plaats van de deelgemeenten. Een gebiedscommissie kan 9 tot 15 leden hebben, afhankelijk van de grootte van het gebied. In tegenstelling tot de deelraden, hoeven de leden van een gebiedscommissie niet lid te zijn van een politieke partij. De kandidaten moeten op 20 januari bekend zijn.
De Rotterdammers kiezen op 19 maart niet alleen een nieuwe gemeenteraad, maar ook de leden van de in totaal 14 gebiedscommissies.

'Blij'

Wethouder Marco Florijn, verantwoordelijk voor de transformatie van de deelgemeenten tot gebiedscommissies, is blij met zoveel nieuwe aanmeldingen. ''Ik ben er trots op dat de gebiedscommissies zoveel actieve Rotterdammers aantrekken. Het geeft aan dat zij ook op deze manier mee willen bouwen aan de toekomst van de stad.''