nieuws

Dordtse voetbalclub 15 jaar aan het lijntje gehouden

ROTTERDAM - Voetbalvereniging Dubbeldam voert actie om een besluit af te dwingen bij de gemeente Dordrecht. De club zegt al 15 jaar aan het lijntje te worden gehouden.
Door de aanleg van het Belthure park, een golfbaan met villa's, zou de club moeten verhuizen. Maar van het plan is nog altijd niets terecht gekomen.
Voorzitter Arie in 't Veld wil dat de gemeente meewerkt aan nieuwbouw en een schadeloosstelling. Een andere optie is dat de gemeente garantie geeft dat de club kan blijven waar ze zit en het huidige clubgebouw kan opknappen en uitbreiden.

Belabberd

Als ludieke protestactie gaan de pupillen van Dubbeldam woensdagmiddag trainen voor het Stadskantoor van Dordrecht. "Op die manier willen we, kort voor de verkiezingen, aandacht vragen voor de belabberde situatie waarin we beland zijn", zegt de voorzitter. De leden van zijn club eisten, dat het bestuur actie onderneemt om uit de status quo te komen.
Weggegooid geld
Het uit 1975 stammende clubhuis vertoont allerlei mankementen en is te klein: "We zitten met bijna duizend leden in tien kleedkamers, het dak is lek en de brandweer wil dat we duizenden euro's investeren in een ontruimingsinstallatie. Maar alles wat we hier investeren kan weggegooid geld zijn, als we over een paar jaar moeten verhuizen", aldus In 't Veld.
Reconstructie
De bedoeling van de gemeente Dordrecht was, om met de opbrengsten van de grond onder de nieuw te realiseren golfbaan en villa's, de reconstructie van het sportcomplex Schenkeldijk te betalen. Clubhuis, hoofdveld en enkele bijvelden zouden plaats moeten maken voor de toegangsweg van het Belthure Park. Maar er gebeurt zoals gezegd niets.
Schadeloosstelling
De club heeft al een kant en klaar plan liggen voor nieuwbouw, iets verderop op het complex. Dat kost 3 miljoen euro, weet de voorzitter: "Eén miljoen financieren we zelf, de rest is de schadeloosstelling van de gemeente. Maar die komt maar niet. Het alternatief is dat ze zeggen; blijf maar zitten waar je zit, maar dat gebeurt ook niet."
Verkiezingsprogramma's
Wethouder Rinette Reynvaan erkent het probleem volmondig: "Zo'n grote club met meer dan een eeuw historie verdient een oplossing. Vijftien jaar wachten is veel te lang. Ik denk, dat er na de verkiezingen een oplossing komt. Als je de verkiezingsprogramma's leest, zie je dat verschillende politieke partijen dit probleem uit de wereld willen helpen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl