nieuws

Karakus lijsttrekker PvdA Rotterdam

ROTTERDAM - De leden van de Partij van de Arbeid in Rotterdam hebben Hamit Karakus gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De 48-jarige Karakus kreeg ruim 60 procent van de stemmen. De andere kandidaten waren deelraadsvoorzitter Carlos Goncalves en raadslid Leo Bruijn.
In de eerste ronde behaalde Karakus 44,8% van de stemmen, maar dat was niet genoeg om tot winnaar te worden uitgeroepen. Bij de tweede ronde moest hij het opnemen tegen Goncalves en kreeg hij uiteindelijk 60,2% van de stemmen. In totaal brachten 426 leden hun stem uit, dat is 22 procent.
Wilde eerder lijsttrekker worden
Hamit Karakus is sinds 2006 wethouder wonen en ruimtelijke ordening in Rotterdam. Voor z'n politieke loopbaan begon was hij werkzaam bij Atta Makelaars en de politie. Bij de verkiezingen van 2010 wilde Karakus ook al PvdA-lijsttrekker worden, maar hij werd toen verslagen door Dominic Schrijer.
Lijsttrekkers 2014 bekend
Alle lijsttrekkers van de huidige partijen in de Rotterdamse gemeenteraad zijn nu bekend. Naast Karakus zijn dat Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), Jeannette Baljeu (VVD), Salima Belhaj (D66), Hugo de Jonge (CDA), Judith Bokhove (GroenLinks), Leo Kleijn (SP) en Setkin Sies (CU/SGP).
Nieuwkomers
Het ziet ernaar uit dat ook de Rotterdamse Ouderen Partij (ROP) meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast is er een Moslimpartij in oprichting. Of die partij zich ook daadwerkelijk inschrijft voor de verkiezingen, is nog niet duidelijk. Aanmelden kan tot 21 december.
De redactie heeft de reactiemogelijkheid gesloten wegens het grote aantal onfatsoenlijke reacties.