nieuws

Druk bezocht Rotterdams vragenuurtje met premier Rutte

ROTTERDAM - Enkele honderden belangstellenden hebben dinsdagavond een bijeenkomst bezocht van de VVD met premier Rutte. Tijdens het zogenaamde politiek café konden ze hem vragen stellen.
In café-restaurant NRC in de Witte de Withstraat werden ondermeer kritische vragen gesteld over de koers van de VVD en of die nu wel goed naar voren komt in het kabinetsbeleid. Zo is volgens sommigen de inkomenspolitiek niet rechts genoeg, moet de arbeidsmarkt verder versoepeld worden en is de partij niet fel genoeg tegen het overdragen van bevoegdheden aan de Europese Unie.

Mooie uitslag bij verkiezingen

De bijeenkomst was georganiseerd door de Rotterdamse afdeling van de VVD. Die trapte daarmee in feite de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af, die plaatsvinden op 19 maart volgend jaar. Premier Rutte vertrouwt op een goede uitslag voor de VVD: "Rotterdam is een liberale stad. Dit is de partij van Ivo Opstelten, van Mark Harbers, van Jeanette Baljeu, van altijd hele sterke Rotterdammers en ik twijfel er geen seconde aan dat wij een hele mooie uitslag gaan maken."