Van Bronckhorst blij met steun voor S.V. Gio

De Giovanni van Bronckhorst Foundation gaat een tweede locatie van S.V. Gio opzetten. De sport-leerclub van de assistent-trainer van Feyenoord heeft in Shell een nieuwe maatschappelijke partner gevonden die een nieuwe S.V. Gio financiert. Het project begeleidt kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand.

De tweede afdeling van S.V. Gio komt in De Kuip. Het eerste project is gevestigd bij LMO, de eerste amateurclub van de voormalig linksback van Feyenoord. Van Bronckhorst hoopt door zijn schooltjes kinderen een goede start te geven op de middelbare school.

De oud-international ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor sport. 'In de sport kan je heel veel dingen leren, dat heb ik gemerkt in mijn carrière dus dat willen we de kinderen meegeven. Daarnaast willen we een toekomstbeeld voor ze scheppen, dat als je ergens voor gaat, de kans groot is dat je het bereikt.'

President-directeur van Shell, Dick Benschop, ziet dit als mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het onderwijs. 'Onderwijs is zo belangrijk voor iedereen om je talent te kunnen ontplooien.' Een samenwerking met Feyenoord is volgens de topman niet vreemd. 'We hebben beide onze roots in Rotterdam en net als Feyenoord willen wij het beste uit onszelf halen om tot een goed resultaat te komen.'

Assistent-trainer

De kans is overigens groot dat Giovanni van Bronckhorst aanblijft als assistent-trainer bij Feyenoord. 'De club heeft aangegeven dat ze mij graag willen behouden en dat wil ik zelf ook. De intentie van beide partijen is om door te gaan', zegt Van Bronckhorst.

De huidige assistent van Ronald Koeman wil daarvoor eerst nog wel een gesprek met de nieuwe trainer Fred Rutten. 'Als dat positief is, dan zal mijn toekomst volgend jaar ook bij Feyenoord zijn', neemt Van Bronckhorst alvast een voorschot op volgend seizoen.

Deel dit artikel: