KCC nog niet naar Korfbal League

KCC/Delta Logistiek promoveert voorlopig nog niet naar de Korfbal League. De korfballers uit Capelle aan den IJssel moesten in de finale van de hoofdklasse het onderspit delven tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen. In een afgeladen PKC-hal in Papendrecht ging de formatie van coach Jan Bongers met 24-23 onderuit.

Onder toeziend oog van ruim 2000 toeschouwers nam KVS in de beginfase het heft in handen. Na een 4-0 achterstand zorgde Milou Wierenga voor het eerste doelpunt namens de Capellenaren. Het was daarna KVS dat verder kon uitlopen, maar bij een 9-6 tussenstand knokte KCC zich terug en kwam het voor het eerst op gelijke hoogte: 9-9. Beide ploegen hielden elkaar tot de rust in evenwicht, maar twee late treffers van KVS zorgden uiteindelijk voor een 12-10 ruststand.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. KVS nam het initiatief, maar verzuimde om een onoverbrugbaar gat te slaan. De club uit Scheveningen gaf een 20-17 voorsprong weg (20-20 door Ingeborg Hofland) waarna een bloedstollend spannende slotfase volgde waarin KVS/Maritiem wel opnieuw de leiding nam. In de eindfase kreeg KCC-aanvaller Nik van der Steen (foto) bij een punt achterstand achttien seconden voor tijd een levensgrote kans om een verlenging uit het vuur te slepen, maar hij slaagde er niet in om de korf te vinden.

De korfballers van KCC/Delta Logistiek, winnaar van de laatste editie van de RTV Rijnmond Korfbal Cup, hebben nog wel een kans om te promoveren naar het hoogste niveau van Nederland. Samen met OVVO/De Kroon, de nummer voorlaatst van de Korfbal League, zal in een best-of-three serie worden gestreden om het laatste ticket dat recht geeft op promotie.

Maandag kunt u in Sportclub Rijnmond op TV Rijnmond kijken naar een uitgebreide reportage van de finale tussen KCC/Delta Logistiek en KVS/Maritiem.

Deel dit artikel: